מאת: רייצ'ל מונטיפיורי

בכל שנה לקראת יום העצמאות מתחיל שיח נלהב בנושא "מה הכי ישראלי בעיניך?"
אז אנחנו שמים את זה כאן:- יין ישראלי היה פה – בארץ ישראל תמיד – מאז ומעולם.

הפעולה של ייצור ושתיית יין מהווה חלק מהשורשים שלנו עוד מתקופת המקרא.
המילה "יין" מוזכרת בתנ"ך כ-300 פעמים וממצאים ארכיאולוגים מוכיחים שאבותינו שתו יין –
הרבה מאוד יין.
בישראל המודרנית היו כמה מהפכות יין,
על המהפכה האחרונה חתום אסף פז, היינן של יקב ויתקין.

אסף גדל בטבע הגלילי, ושם טיפח את האהבה לטבע ולנוף הפתוח. ידו בכל; מהגינון ביקב, ההנחיות לגידול הענבים בכרמים המרוחקים, היצירתיות והדיוק בהכנת היין ועד החיבורים ללקוחות.
עברו הקולינארי נותן את הטון לייננות קולינארית. ההכשרה הבינלאומית שלו נותנת בסיס מקצועי ליצירה איכותית עם שורשיות מקומית.

אסף היה היינן הראשון שהחזיר לשימוש זני גפן עתיקים שצמחו פה. בתקופה שרוב הייננים בחרו ללכת "על בטוח" ולייצר יינות מזנים מוכרים ואהובים כמו קברנה סוביניון ושרדונה, אסף בחר לייצר יינן מזנים עם אפס מיתוג ויוקרה אבל עם שפע של פוטנציאל.
בימים שזן הענבים קריניאן היה שם לא טוב ליין, אסף בחר ללכת בדרך שלא הלכו לפניו.
אפשר לומר בלב שלם שהשאר היסטוריה.

כיום, המון יקבים בארץ מייצרים יינות נפלאים מזנים ים תיכוניים, ארץ-ישראליים שממצים את הפוטנציאל המלא של תנאי הגידול בישראל. זנים כמו קריניאן, פטיט סירה, גרנאש.

סדרת "מסע ישראלי" של יקב ויתקין היא ביטוי מלא בתשוקה ואהבה לאדמת הארץ, יינות הסידרה בנויים כממסך שנבצר מכרמי יקב ויתקין הנטועים בכפר ויתקין ובכל רחבי הארץ, מהרי ירושלים וכרמי יוסף בדרום, דרך זיכרון יעקב ובינימינה במרכז ועד רמת הגולן והגליל העליון בצפון.

זהו מסע ישראלי חקלאי, מקומי ואותנטי.

 

לרכישת יינות מסדרת "מסע ישראלי" לחצו כאן>>