יין לבן יכול להיות בחירה מושלמת דווקא בחורף: כשהעונות משתנות והטמפרטורות יורדות, רבים מאיתנו מגיעים אינסטינקטיבית אל יין אדום נועז כדי להשלים את האווירה הנעימה של הסתיו והחורף. אבל, יינות לבנים יכולים להיות מתאימים באותה מידה בחודשים הקרים יותר, ומציעים ניגוד מרענן למנות וטעמים עשירים.

לא ממש משנה אם אתם מכורבלים ליד האח- אם להיות מציאותיים- כנראה ליד התנור, או מכינים ארוחה מנחמת; יין לבן מומלץ ונכון יכול לגמרי לשדרג את החוויה שלכם!
בין אם זה שנין בלאן בעל גוף עגלגל שמנעים את חלל הפה, גראנש בלאן ירקרק משהו או שרדונה חמאתי וחלקלק.

איך בוחרים יין לבן מומלץ ומתאים לחורף?

הגורם העיקרי שיתרום לכך שיין לבן יתאים לכם לימות החורף הקרים חבוי בתהליך עשיית ויישון היין. יינות לבנים בעלי גוף ומרקם עשיר יותר, הם כאלה שתססו והתבגרו בחביות עץ אלון ויהיו טעימים עוד יותר כשהם מתחממים מעט בכוס היין שלכם. ואת היין הלבן הזה אתם מחפשים.

 

4 יינות לבנים מומלצים:

הנה כמה מהיינות הלבנים הטובים והמיוחדים ביותר ליהנות מהם במהלך הסתיו והחורף – שירוממו לכם את החך ואת מצב הרוח.

ויונייה

אם אתם אנשי שרדונה, אתם תאהבו את הזן המיוחד הזה – ויונייה. יין לבן זה, הוא בדרך כלל בעל גוף מלא וקרמי. הוא יכול להיות בעל טעמי אלון כמו וניל או ארז. העינב עצמו מספק אף מבושם ופרחוני, יחד עם פרי הדר רענן בחך. ויונייה הוא יין נפלא לשתייה לצד מנות מתובלות יותר כמו מנות מהמטבח האסייתי או ההודי.

 

שנין בלאן

הנה יין לבן מומלץ גסטרונומי נפלא: שנין בלאן מספק רמות גבוהות של חמיצות נמרצת, אך עם עגלגלות ושמנוניות מאזנת, תדמיינו את החומציות של הריזלינג פוגשת את הגוף והמרקם של השרדונה. יש מעט ענבים שיש להם מנעד טעמים וסגנונות כמו שנין בלאן; כמו זיקית- מה שהופך אותו לכפפה ביד היוצר.

את השנין בלאן כדאי להגיש לצד המנה הראשונה של הסלט הירוק עם רוטב הוויניגרט הנמרץ ועד למנה העיקרית של מנות עוף למיניהם ודגים בשרניים.

 

גרנאש בלאן

הגרנאש הוא יין לבן בעל גוף מלא שמקורו בצפון ספרד. הוא ניחן בארומה של פרי ירוק ותווים הדריים כולל אגס אסייתי, תפוח ירוק, גרידת ליים, אפרסק לבן ושקדים ירוקים. טעמים אחרים כוללים תווים פרחוניים מתוקים עדינים של יערה ביחד עם תפוח אפוי ובריוש.  אם היין התיישן בעץ אלון- בחך הוא יהיה שמנמן ועשיר בטעמי אגסים עסיסיים המובילים לארומות של שקדים ירוקים או עשבי תיבול ירוקים מיובשים. רמות האלכוהול ינועו בטווח של 13-15%, יין מושלם לערב קר כבר אמרנו?

טעמי התבלינים הטבעיים של גרנאש בלאן עובדים היטב עם בשרים לבנים עשירים יותר, ומאפשרים להתאים אותו למטבחים בטעמים עצמתיים, כמו צפון אפריקה, ספרד והודו.

 

מקבאו

המקבאו הוא זן ענבים שמוכר בעיקר כזן העיקרי לייצור קאווה בספרד, אבל, שימו לב –  מקבאו מניב גם יינות לבנים נפלאים לא תוססים. זהו זן בעל פרחוניות וארומטיות נפלאה של אפרסק ותפוח עד לארומות של דבש ואגוזים כאשר היין תסס והתיישן בחביות עץ אלון.

יין גסטרונומי מובהק, נהדר לצד מאכלים רבים מדגים נאים או צלויים, ברווז בתיבול אסיאתי ועד לבשרים צלויים ומעושנים.

לדברי אסף היינן של יקב ויתקין: " מקבאו הוא זן שמאז שטעמתי אותו לראשונה ב-2000 חלמתי לעשות ממנו יין ובאמת, 9 שנים אחרי היינו היקב הראשון ( ועדיין היחיד) לגדל אותו בישראל ולהכין יין מהזן המדהים הזה".

מומלץ להתחיל לשתות את היין צונן ולתת לו להיפתח, להתחמם מעט ולהתפתח עם החשיפה לחמצן. היין חושף בתחילה ארומות פרי חד ומעט פרחוניות ועם הזמן מגלה מורכבות מרתקת.

 

אז החורף הזה תשתו שונה: תשתו לבן!

ובעיקר תשתו כחול לבן-

לחיים!