מאת: רייצ'ל מונטיפיורי
עולם היין הוא רחב ומסועף כמו שורשי הגפן באדמה. עם השנים נוצרו מוסכמות רבות ובאותה המידה גם נופצו אין סוף מוסכמות.
איזה יין שותים איפה? באיזה אקלים? עם איזו מנה? באיזו שעה? כל כך הרבה "חוקים".
מה אם נאמר לכם שיין אפשר לבחור רק על פי מצב הרוח שלכם?
ככה פשוט…
אז נכון, יין לבן צונן מהווה חבל הצלה של ממש בקיץ הישראלי המעיק ויין אדום עצמתי הוא באמת מלווה מושלם לצד הסטייק.
אנחנו בדעה, שהשאלה הכי חשובה שאתם צריכים לשאול את עצמכם,
לפני שאתם בוחרים יין ממקרר היין, מהתפריט או מהמדף, היא:-
מה בא לי לשתות?
אתם מוזמנים לארוחת ערב בשרית, אך ליבכם חפץ ביין לבן רענן, כזה שירומם לכם את הלב ואת מצב הרוח.
מה נכון לעשות?
לבחור את הברור מאליו: יין אדום בשרני ועשיר, כזה שירקוד טנגו עצמתי עם האומצה שלכם?
או לחלופין – ללגום לצד האומצה שלכם יין לבן, ולמה? כי זה מה שבא לכם.
גם אם תבחרו את הבחירה הלא שגרתית מתוך גחמה- אנחנו מבטיחים לכם שהעולם ימשיך להסתובב ויותר מזה, זה יהיה לכם נפלא בחך.
אם בכל מקרה תרצו לצמצם את הפער בין "מה שבא לי" ל"מה שנכון לעשות"- אנחנו ממליצים לבחור ביין לבן עם יותר נוכחות וגוף ואפילו שמנוניות כמו: שנין בלאן, מקבאו, ריזלינג.
השעה היא 17:00 אחר הצהריים, אחוזי הלחות נוסקים והבריזה מאחרת להגיע. אז מה שותים? כמובן שהתשובה המתבקשת היא רוזה קריספי וקר.
אבל לצד הזיתים הפיקנטיים וגבינת הצ'דר המיושנת – בעצם רציתם יין אדום.
גם בקיץ הישראלי אדום זאת לא מילה גסה!
איך במקרה הזה תוכלו לגשר על הפערים בין החשק למה שמקובל?
אנו ממליצים לבחור ביין אדום עם גוף קל וחצוף, יין עם ארומות של פירות אדומים עסיסיים והכי חשוב: לצנן את היין היטב לפני ההגשה- במקרר רגיל (עד 9 מעלות צלסיוס).
יש חוק אחד שאנחנו ממליצים לשמר: אופן הגשת היין שלכם.
בין אם הוא אדום או לבן חובה להתאים את טמפרטורת ההגשה לאקלים בו אתם חיים.
יינות אדומים שנפלאים – ישר מהמקרר- בקיץ הישראלי: פינו נואר, גרנאש נואר ואפילו מסע ישראלי אדום.
בחופשה, בקיץ הים תיכוני – גם מומחי היין הגדולים בעולם ישתו את יין הבית מקראף בטברנה היוונית, בכוס יין ללא רגל ואפילו עם קוביית קרח בפנים, לצד הצזיקי והסלט היווני.
מה שבטוח, זאת תהיה אחת הארוחות הטובות בחייהם!
אז תורידו מעצמכם את הדאגה המיותרת הזאת, יין אפשר לשתות בכל כוס, בכל סיטואציה ובכל צבע. כי לפעמים ביין, כל מה שבאמת חשוב לדעת לענות על זו השאלה:
"טעים לי? לא טעים לי!"
לחיים!