מאת רייצ'ל מונטיפיורי נטף

האביב בפתח, שעון הקיץ בא עלינו לטובה, כולנו עסוקים בניקיונות פסח ובהתחדשות לקראת ערב חג.

וכמו בכל שנה מתקיים הוויכוח הקבוע: איפה עושים את החג? צד הכלה או החתן. מי מכין סלטים? עיקריות? ומה עם הקינוח? שלא נשכח.

ברגע שסוף סוף מתיישבים סביב שולחן הסדר, יש אנחת רווחה ותחושת שובע;

השולחן ערוך, כל האוכל מוכן וההגדה מוכנה ומזומנה.

בכל הלילות אתם לא שותים אפילו כוס אחת, אבל הלילה הזה, תשתו לא פחות מארבע כוסות יין;

 חג היין כבר אמרנו?

האם גם אצלכם ההחלטה על איזה יין תמזגו "בלילה הזה" נדחקת לסוף הרשימה?
האם גם אתם מרימים את הבקבוק הראשון שבא ליד בדרך אל הקופה בסופר?

אנחנו – ביקב ויתקין מציעים לכם את ההזדמנות המושלמת לגוון, לשתות ארבע סוגים שונים של יין , שינעימו לכם את קריאת האגדה ויחמיאו למנות על השולחן.

 

הנה כמה המלצות חמות מצוות העובדים שלנו:

 

אסף פזיינן ראשי ממליץ על קריניאן גפנים בוגרות, בעל צבע שחור ארגמני ואטום, עצמתי, אלגנטי ועמוק המפגין קשת מרשימה של ארומות  אופייניות לזן הקריניאן כשזיף שחור, רכז רימונים, פטל בר פרחוניות ומעט אדמתיות בטעימה הוא בעל מבנה אינטנסיבי, עשיר ומאוזן, עמוק ובעל רעננות תומכת. אסף יתאים ליין את המנה העיקרית הקבועה אצלו בשולחן החג, שוק טלה בשום, שמן זית ורוזמרין.

 

שרונה  פז- בלוגולובסקי המנכלית – ממליצה על המסע הישראלי הורוד שלנו, היין בעל ארומות תות אדום טרי, עשבוניות נעימה ומעט פרחוניות האופייניים לזן הגרנאש. בפה הוא מפגין רעננות וחדות עם טעמי פרי נקיים, חדים ומוגדרים היטב. שרונה תלגום את היין עוד לפני תחילת הארוחה על מנת לפתוח את התאבון וכמובן לצד מתאבנים קלילים וכמובן כשרים לפסח.

 

אליחי קרוגר- שף ומנהל המטבח- ממליץ על השנין בלאן, יין לבן מרתק ומרגש, תסס בחביות עץ אלון צרפתי מספר חודשים והתיישן בבקבוק לפחות 3 שנים נוספות כדי לקבל עצמת טעמים ואיזון הרמוני. אצל אליחי בבית ישתו את היין לצד מנת דניס בתנור ברוטב יוגורט זעתר.

 

יוסי רוקח- מנהל רצפת הייצור ומשגיח הכשרות שלנו– ממליץ על שורשים ו' 2016 היין מיוצר רק בשנות בציר מיוחדות, במהדורה מצומצמת. שנות הבציר מצוינות באותיות עבריות וכל מהדורה מוקדשת לאחד משורשי המשפחה. היין בעל רעננות חדה, מינראלית ואדמתית. בטעם הוא מפגין פירותיות מודגשת ומעט פרחוניות ברקע. הסיומת עשירה, אלגנטית ומתמשכת. התבגרות של מעל שנתיים בחביות עץ אלון צרפתי חדשות הוסיפו עומק, מורכבות ועוצמות של טעמים ליין. יוסי מתכנן להתענג על היין לצד סטייק אנטריקוט עסיסי, ככה פשוט ככה טוב.

 

נהורה פרחן- מנהלת מרכז המבקרים– ממליצה על "תובנה" יין לבן נדיר עשוי מזן ענבים מקבאו, יין עשיר ואלגנטי – שתסס בחבית עץ אלון יחידה. משטר רוחות, יובש יחסי, לילות צינה וימי שמש צורבת צימחו ענבים עשירים בארומות של פירות לבנים, הדרים ופרחי יסמין וטעמים אלגנטים, כמעט מינרלים, עם סיומת ארוכה ומענגת. נהורה מחכה לשתות את היין לצד מנת פתיח של סשימי דג לבן ברוטב הדרים ומעט פלפל חריף שלא ישעמם בחך.

 

אני, רייצ'ל מונטיפיורי- מנהלת השיווק– ממליצה על הפינו נואר– יין עדין אך בעל עוצמה, עם ארומות וטעמים רעננים של פירות אדומים לצד אדמתיות משכרת, כל מאפייני הזן הפינו נואר שאנחנו כל כך אוהבים. בחרתי לשתות את היין לצד מנת עוף צלוי בתנור עם תפוחי אדמה מלא שמן זית ורוזמרין, אל תשכחו את המלח הגס.

 

חן אלשר- מנהל תפעול ולוגיסטיקה– ממליץ על מסע ישראלי אדום, יין בצבע ארגמן סגלגל מבריק, בעל ארומות פרי אדום ושחור טרי, סיגליות, פלפל, מעט וניל ועשבי תיבול ים תיכוניים. זהו יין בעל רעננות חיונית ומורכבות טובה. גוף בינוני מאוזן וסיומת פירותית נעימה, הקריניאן תורם ליין צבע עז ופרי עשיר, הסירה לפירותיות ולפרחוניות והקברנה פרנק לפרי שחור תיבול וכן לגוף ולמבנה. חן ישתה את היין לאורך כל הארוחה כי במילים שלו "זה היין הגסטרונומי המושלם" וממליץ לקרר מעט את היין לפני המזיגה.

 

לא באמת חשוב איזה יין תבחרו לשתות בערב החג, העיקר שתבחרו ביין כחול לבן. ומעל הכל, העובדה שהמשפחה שלכם יושבת  סביב השולחן זה הניצחון האמיתי.

נאחל שכל החטופים יחזרו אלינו בהקדם ושכל המשפחות ייהנו מחג רווי לא רק ביין אלא גם בנחת ושמחה שלמה.